Производство на сладкарски изделия

 

Условия за прием Реализация

 

 

ЗАВЪРШВАНЕ И УДОСТОВЕРЯВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

  1. Пълният курс на обучение за ІХ-ХІІ клас дава възможност за:
  • придобиване право за явяване на държавни изпити за средно образование
  • придобиване на право за явяване на държавни изпитиза втора степен на професионална квалификация
  1. Втора степен за професионална квалификация се придобива след успешно завършен ХІІІ клас и положени по теория и практика на професия Хлебар-Сладкар, специалност Производство на сладкарски изделия .
  2. Държавните изпити за придобиване втора степен на професионална квалификация се провежда по национална изпитна програма, утвърдена от министъра на образованието и науката.
  3. Организацията на държавните изпити за придобиване втора степен на професионална квалификация се определя съгласно Наредба за система наа оценяване, утвърдена от министъра на образованието и науката.
  4. Придобитата втора степен се удостоверява със свидетелство за професионална квалификация.
  5. Съдържанието на документите, удостоверяващи завършено професионално образование е определено в Наредба за документите в системата на народната просвета, утвърдена от министъра на образованието.

 След дипломиране вие можете да работите като:
  • Млад сладкар

  • Майстор сладкар 

Начало